Wat houdt een ijsbad workshop in?

Wil je beginnen met het nemen van een ijsbad? Dan is het een goed idee om eerst een ijsbad workshop te doen. Tijdens deze workshop leer je meer over de voordelen van ijsbaden, en over je eigen lichaam. Hoe werkt je lichaamstemperatuur? Welke ademhalingsoefeningen kun je doen om het comfortabeler te maken om in een ijsbad te gaan zitten? Bij deze workshop worden slimme tips and tricks afgewisseld met achtergrondinformatie.

Wat doe je bij een workshop?Waarom kiezen voor begeleiding?
man en vrouw volgen een ijsbad workshop

Wat doe je bij een ijsbad workshop? 4 zaken die aan bod komen

Bij een ijsbad workshop ga je onder leiding van professionals een ijsbad nemen, of de voorbereidingen doen om een ijsbad te nemen. Bij deze workshop ontdek je alles over hoe kou je lichaam kan beïnvloeden. Je leert meer over het nut van een ijsbad nemen, en vooral ook hoe je dat op een verantwoorde manier doet. Deze workshop is een introductie in kou training. Een middag vol kennis over energie, stress, de positieve effecten van koudetraining en gecontroleerde uitdagingen. Natuurlijk is de perfecte afsluiter het nemen van een ijsbad.

1. Meer leren over energie, stress en kou

Leer alles over energie, stress en kou. Wat gebeurt er als we een stressreactie krijgen? Is stress altijd ongezond? Of kunnen we het ook positief gebruiken? En wat is het effect van kou op je lichaam? De antwoorden op deze vragen krijg je tijdens een ijsbad workshop. Zo begrijp je beter waarom het nemen van een ijsbad nuttig is, en wat er met je lichaam gebeurt. Je gaat immers niet zomaar in een ijsbad zitten, als je niet weet wat er staat te gebeuren.

2. Aan de slag met praktijkoefeningen

Je kunt niet zomaar in een ijsbad gaan zitten. Dat zou medisch onverantwoord zijn. Daarom ga je bij een ijsbad workshop eerst aan de slag met praktijkoefeningen. Je stelt je lichaam stapje voor stapje een beetje meer bloot aan de kou. Bij zo’n workshop is het helemaal niet gek als je eerst leert om koud te douchen.

Daarnaast leer je ook allerlei ademhalingsoefeningen. In een ijsbad slaat je ademhaling altijd een beetje op hol. Dat is normaal: je lichaam schrikt immers van de kou. Hoe je je ademhaling weer onder controle krijgt, is een van de belangrijkste onderdelen die je leert bij een ijsbad workshop. Zo haal je het meeste uit je bezoek aan het ijsbad.

3. Leren hoe een ijsbad werkt

Misschien zit je eraan te denken om zelf een ijsbad te kopen. Dan is het handig als je weet hoe zo’n bad werkt. Wat is de ideale temperatuur om een ijsbad te nemen? Hoe zet je hem aan? Hoeveel personen moeten bij je zijn als je een ijsbad gaat nemen? Kun je maatregelen nemen om het ijsbad wat comfortabeler te maken? En hoe lang moet je in een ijsbad blijven zitten? Een professionele coach geeft je het antwoord op al deze vragen.

Stel tijdens de workshop gerust alle vragen die je hebt over het nemen van een ijsbad. Op die manier kun je straks op een verantwoorde manier in het ijsbad gaan zitten. Dat is immers waar de workshop voor bedoeld is: een goede voorbereiding.

4. Begeleiding van een professionele coach

Een ijsbad nemen doe je niet zomaar. Daarvoor heb je hulp nodig van een coach. Iemand die zelf weet hoe het is om een ijsbad te nemen en zelf de voordelen heeft ondervonden. Een professionele coach kan je stap voor stap helpen om in een ijsbad te gaan zitten.

Coaches die bekend zijn met de Wim Hof-methode, zullen vooral focussen op de ademhaling. Het is een speciale techniek die het zuurstofniveau verhoogt. Je wordt je meer bewust van het reguleren van je ademhaling. De oefeningen gaan over het diep en ritmisch in- en uitademen. Op die manier komt er energie vrij en werkt het ook op het autonome zenuwstelsel.

Je moet dit onder begeleiding van een coach doen, omdat het stress of hyperventilatie kan triggeren. Met deze techniek krijg je je ademhaling onder controle en word je weerbaarder en veerkrachtiger.

Waarom eerst een ijsbad workshop doen?

Een ijsbad workshop doen is altijd een goed idee. Je leert immers meer over de principes van het ijsbad, je leert hoe je erin gaat zitten en hoe je je ademhaling onder controle houdt. Nuttige en praktische tips om straks regelmatig zelf een ijsbad te kunnen nemen.

Leren hoe je begint met ijsbaden nemen

Tijdens de workshop ga je aan de slag met korte sessies. Je stelt je lichaam steeds maar een minuut of 2 bloot aan kou. Hoe vaker je dat doet, hoe sneller je lichaam eraan gewend raakt. Zo kun je toewerken naar misschien wel 5 tot 10 minuten per sessie. Alles wat belangrijk is bij het nemen van een ijsbad, leer je tijdens zo’n workshop. Veiligheid staat altijd voorop!

Begrijpen wat een ijsbad met je doet

Begrijp wat een ijsbad met je doet. Welke lichamelijke effecten kun je merken, en welke voordelen heeft het op de lange termijn? Leer naar je lichaam te luisteren. Leer meer over hydratatie en over het herstelproces. Zo kan het nuttig zijn om jezelf in warme kleding te wikkelen en warme drank te drinken om je lichaamstemperatuur geleidelijk te herstellen. In een ijsbad workshop leer je meer over je lichaamstemperatuur.

Medisch toezicht

Mensen die voor het eerst in een ijsbad gaan zitten, hebben medisch toezicht nodig. Het lichaam is niet gewend aan zo'n kou, en zal een stressreactie geven. Bij problemen kan degene die je in de gaten houdt, je snel uit het bad helpen. Bovendien kan deze je helpen om je ademhaling snel weer onder controle te krijgen.

IJsbaden.nl is er om jou te voorzien van eerlijke informatie en de mogelijke effecten van kou. We testen en bekijken de eigenschappen van de ijsbaden op onze site en schrijven objectieve reviews.

Reviews (spoedig online)

  • Icetubs

  • Avantopool

  • FrozenTubs

  • TACTIV

  • Tankkd

  • Zitbad vab Flinq

Disclaimer

We besteden veel tijd aan research en fact checken onze content zorgvuldig. We zijn geen artsen, vraag daarom altijd deskundig advies van een arts bij persoonlijk advies.